Coachen met de natuur

Natuurcoaching is een zeer krachtige vorm van coaching en gaat verder dan coachen tijdens een wandeling. Bij natuurcoachen zet ik de natuur actief in voor jouw coachvraag. Alles wat jij op je pad in de natuur tegenkomt, speelt een centrale rol.

We starten met wandelen en bespreken jouw vraag. Daarna begint het eigenlijke natuurcoachen door eerst af te stemmen op je omgeving. Dit gaat het beste als je genoeg tijd neemt om te ontspannen en je energetisch te verbinden met de natuur. We werken met de beelden die jou opvallen en de materialen die je in de natuur vindt. Deze door jou gekozen symbolen zijn jouw spiegel tijdens het coachproces. Samen staan we stil bij de vraag wat deze symbolen jou vertellen en zo komen we tot het antwoord op jouw coachvraag.

Wanneer en voor wie?

Het maakt niet uit of je coachvraag te maken heeft met je privéleven of werksituatie. De natuur spiegelt jouw proces bij vragen die je bezighouden, je worstelingen, dingen die je anders wilt of zaken waar je niet uitkomt.

Natuurcoaching is geschikt voor iedereen die dit aanspreekt, graag buiten is en daar makkelijker ontspant. Een coachsessie in de natuur duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Je hoeft geen getraind wandelaar te zijn, afwisselend wandelen we en staan we stil.

Losse sessie of een traject?

Het is mogelijk om een natuurcoachtraject te doen van een aantal (meestal 4) sessies. Natuurcoaching kan ook onderdeel zijn van een-op-een coaching. Bij een enkelvoudige vraag bied ik deze coachvorm ook als losse sessie aan. Een enkelvoudige vraag gaat over een enkele situatie of gebeurtenis, bijvoorbeeld ‘hoe had ik in de betreffende situatie adequater kunnen reageren?’

Ben je geïnteresseerd in deze coachvorm? Neem dan gerust contact met mij op. Dan bespreken we jouw wensen en kan ik een advies op maat voor je maken.