Ikken aan het woord

Voice Dialogue is een methode om disbalans in jezelf te kunnen ervaren en herstellen. Je krijgt weer de regie over je eigen handelen en kunt beter gaan functioneren in je dagelijks leven.

Waar kan Voice Dialogue bij helpen?

Voice Dialogue kan verhelderend zijn als je last hebt van belemmerende overtuigingen of van negatieve terugkerende patronen. Deze weerhouden je ervan je doelen te bereiken. Herken je bijvoorbeeld in jezelf:

  • de Harde werker die weinig rust neemt en net zo lang doorgaat tot het werk af is, ook al gaat het ten koste van jezelf?
  • de Perfectionist die je zegt dat je perfect moet zijn, dat het altijd beter kan, dat anderen veel beter zijn, dat goed niet genoeg is, dat het  altijd een 10 moet zijn?
  • de Pleaser die je zegt dat je altijd aardig gevonden moet worden, dat relaties met anderen koste wat kost harmonieus moeten blijven, waardoor je je vooral richt op verwachtingen van anderen en je jezelf vergeet?

Dan is er een disbalans in je ontstaan. Belemmerende overtuigingen kunnen stress en burn-out-klachten veroorzaken. Terugkerende negatieve patronen kunnen ertoe leiden dat iets je steeds niet lukt dat je wel graag zou willen, bijvoorbeeld nee zeggen in plaats van over je grenzen heen gaan.

Met Voice Dialogue help ik je dit te zien en ervaren. Ook kan Voice Dialogue helpen bij het verbeteren van de relatie met je omgeving. Waarom verloopt de communicatie verstoord en steeds uit op misverstanden en conflicten? Waarom beland je steeds in situaties die je niet wilt?

Hoe werkt Voice Dialogue?

Met Voice Dialogue ga je in gesprek met je innerlijke stemmen, je ‘ikken’. Hierdoor word je je bewust van zowel je kanten die een dominante invloed hebben op je handelen als de kanten die je juist weinig laat spreken, maar die je wel heel behulpzaam zouden kunnen zijn bij het vervullen van je eigen behoeften. Deze disbalans kun je vervolgens herstellen. Je creëert dan bijvoorbeeld weer evenwicht tussen hard werken en rust, of aandacht voor anderen en voor jezelf. Jij neemt dus de regie over je ‘ikken’ en krijgt keuzevrijheid in handelen. Je kunt je eigen wijsheid beter benutten om uitdagingen in je leven aan te gaan en leert mogelijkheden te zien waar je je nog niet bewust van was.

“Ik geloof dat ik geen groter geschenk kan ontvangen dan te worden gezien, te worden gehoord, te worden begrepen,….” Satir

Hoe zet ik Voice Dialogue in?

Je kunt bij mij terecht voor één of een paar Voice Dialogue-sessies om meer zicht te krijgen op je ‘ikken’. Met een-op-een coaching kun je de door Voice Dialogue verkregen inzichten in jezelf verankeren om de gewenste verandering in je handelen te bereiken. Het is dus afhankelijk van je coachvraag en wens of ik Voice Dialogue apart of in combinatie met coaching inzet.

Tijdens teamsessies gebruik ik Voice Dialogue om de groep inzicht te geven in groepsprocessen. Dit geeft beter begrip voor elkaars positie in het team.

Ben je benieuwd naar een Voice Dialogue-sessie? Voor meer informatie kun je contact met me opnemen.